22
okt.
Noppeid rohelise kontori kohvipärastlõunast
EKJA korraldas koostöös Fairtrade’iga rohelise kontori tunnistusega organisatsioonidele ja Fairtrade@Work tunnustuse omanikele kohvipärastlõuna, mille peateemaks oli söök-jook kontoris ja firma üritustel. Jätkusuutliku toitlustuse ja ürituskorralduse teemat oli kuulamas üle 70 huvilise.
Mõned faktid ja nopped ettekannetest:
- FudLoop päästab toitu 24/7 ning jagab üritustelt või kontoritest ülejääva toidu abivajajatele
- Üritustele jätab tulemata ca 21% registreerunutest – võimalus arvestada toidukoguste planeerimisel!*
- Kõige enam jääb üritustelt järgi magustoitu – magusa planeerimisel tasub edaspidi vähem tellida!*
- Erinevaid õiglase kaubanduse tooteid leiab Eestis ca 730, kõige enam on Fairtrade šokolaade, kohvisid, teesid, suhkrut, banaane, lilli ning puuvillatooteid
- CoffeeCup OÜlt saab kontorisse tellida nii Fairtrade kui mahemärgisega kohvisid
- LHV personalijuht Age Leedo jagas nippi, kuidas saada kolleegid üritusele minnes autodest bussi – alusta programmi-meelelahutusega juba bussis ning planeeri teekonnale pause ja lahedaid tegevusi
- Andmed räägivad enda eest – ilma oma ürituse keskkonnamõju mõõtmata teed asju pimesi. Kogutud andmed aitavad vastutustundlikult tegutseda ning hoida kokku ka kuludelt.
- Toit peab olema maitsev, ka taimetoit! Inimesi saab suunata rohkem taimetoitu valima, kui sildile pole eraldi kirjutatud “vegan” või “taimetoit”, piisab lihtsalt koostisosade sildile kirja panemisest ning nii saab igaüks ise otsustada, mida taldrikule tõsta.
EKJA-l on hea meel, et Fairtrade, eesotsas Jana Jesminiga tuli meie ideega kaasa ning selline äge kohvipärastlõuna korraldatud sai.
Suur tänu toetajatele ja esinejatele:
- Telia, Elo Võrk ja Mari-Liis Männisalu võimaldasid meile ruumi ja viisid läbi kontori ekskursiooni
- Lidl Eesti varustas Fairtrade sertifitseeritud šokolaadide ja kommidega.
- Löfbergs Baltic pakkus Fairtrade sertifitseeritud ICE kohvijooke
- CoffeeCup OÜ ja Mart Roosmets korraldas mahesertifikaadiga Colombia ja Fairtrade sertifikaadiga Guatemala kohvi degustatsiooni
- Tarmo Seliste FudLoopist tutvustas, kuidas kontoris või üritustel ülejäävat toitu päästa
- Katre Kahre (Jolos – Full Spectrum Creative Agency) tutvustas, kuidas suure mastaabiga üritusi võimalikult vastutustundlikult läbi viia*
- Age Leedo (LHV) tutvustas jätkusuutlike ürituste korraldamise praktikaid LHV-s
Pildid: Jana Jesmin, Maarja Jõe