Kuidas vältida ja vähendada toidujäätmeid kaubanduses ja toiduainetööstuses – näiteid Hollandist ja Eestist
Veebiseminar
Kuidas vältida ja vähendada toidujäätmeid kaubanduses ja toiduainetööstuses – näiteid Hollandist ja Eestist
27. jaanuaril 2021 kell 14:00 – 16:00 Zoom keskkonnas
Hollandi Saatkond Eestis koostöös Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskuse ja Toidupangaga pakuvad Eesti ettevõtjatele ja teisi huvitatud osapooltele võimalust õppida Hollandi ja Eesti ettevõtjate kogemustest toiduraiskamise vältimisel ja vähendamisel. Lisaks antakse seminaril põgus ülevaade viimastest arengutest toiduraiskamise vähendamise trendidest nii Euroopas kui ka Eestis ning tutvustatakse Hollandi kogemusi toiduraiskamise vähendamisele suunatud initsiatiivide ja koostööplatvormide ellukutsumisel.
Seminar on suunatud eelkõige ettevõtjatele, aga seminari on kuulama oodatud ka toiduvaldkonnaga seotud avaliku sektori esindajad ja kõik teised huvilised. Registreeru üritusele siin: https://forms.gle/Umot9mFN36Yx63Wd8. Kõigile registreerunutele saadetakse ürituse päeval veebilink seminarikeskkonnale ligipääsemiseks. Kogutud andmed kasutatakse ainult üritusega seotud informatsiooni edastamiseks ning muul moel ei töödelda.
Üritus viiakse läbi eesti ja inglise keeles, inglise keelseid ettekandeid eesti keelde ei tõlgita.
Veebiseminari kava:
14:00 – 14:05 Avasõnad. Hollandi Suursaadik Özlem Canel
14:05 – 14:15 Ülevaade toidusektori hetkeolukorrast ja arengutest Eestis. Evelin Piirsalu, SEI Tallinn
14:15 – 14:30 Keskkonnaministeeriumi ülevaade toidujäätmete tegevuskavast. Kristel Kibin, Keskkonnaministeeriumi nõunik
14:30 – 15:00 Hollandi kogemus, kuidas toetada toiduraiskamise vähendamist ettevõtetes? Trendid Euroopa Liidu tasandil. Toine Timmermans, Hollandi sihtasutuse Together Against Foodwaste direktor (ettekanne on inglise keeles)
15:00 – 15:20 Praktiline näide toidujäätmete ringlussevõtust Hollandi toiduainetööstusettevõttes – Mr Milco Aarts, sotsiaalse ettevõtte Soupalicios asutaja ja tegevjuht (ettekanne on inglise keeles)
15:20 – 15:40 Praktiline näide toidukao ja -jäätmete vältimisest Hollandis – Pieter Goudzwaard Sihtasutusest Verspilling Is Verrukkelijk (ettekanne on inglise keeles)
15:40 – 16:00 Ülevaade Hollandi ettevõtetes kasutatud toidujäätmete vältimise ja vähendamise audititest ja uuringutest, Melanie Kok, Wageningeni Ülikooli esindaja (ettekanne on inglise keeles)
16:00 – 16:15 Kuidas väärindada tootmisjääke? Eesti käsitöösiidri näitel – Siidrikoda OÜ esindaja
16:15 – 16:20 Kokkuvõte, SEI Tallinn
Ürituse korraldajad: Hollandi Saatkond Eestis, SEI Tallinn, Toidupank