View this email in your browser

Keskkonnateadliku ettevõtja infoallikas nr 43
Detsember 2018

Uudiskiri on mõeldud assotsiatsiooni liikmete ning laiema üldsuse teavitamiseks EKJA tegevustest ja keskkonnajuhtimisest.

Detsembrikuisest uudiskirjast leiad:
  • EKJA osales energiaauditi juhendmaterjali koostamisel
  • 7. novembril toimunud EKJA juubeliseminar oli edukas
  • Ringmajanduse Foorum ootab ettevõtjatest liikmeid
  • Toimus ringmajanduse teemaline tekstiilikonverents
  • Selgunud on Aasta Keskkonnateo ja Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte kandidaadid

Kalender


24. oktoobril 2018 toimus kohtumine Keskkonnaministeeriumi, Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooni (EKJA), Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Tehnilise Järelevalve Ameti esindajatega. Kohtumisel lepiti kokku, et Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajad töötavad välja juhendi selleks, et kõigil ettevõtetel oleks ühtne arusaam hetkel kehtivast energiatõhususe direktiivist ja energiaauditite tegemise kohustusest. EKJA pakkus kohtumisel oma abi antud juhendi üle vaatamisel, täiustamisel ja samateemalise teavitusseminari korraldamisel. Plaanis on antud seminar korraldada 2019. aasta alguses.
EKJA 15. juubeli puhul toimus 7. novembril 2018 Telia Eesti peamajas seminar "Kas uus võlusõna keskkonna jaoks on kommunikatsioon?" Üritusele registreerus 80 inimest ning tagaside on olnud seminari kohta positiivne. Pärast paneeldiskussioone ja ettekandeid toimus Telia uues ja innovatiivses hoones ekskursioon. Kellel ei õnnestunud seminaril osaleda, saab üritust järele vaadata siit.

Suur aitäh kõigile esinejatele, osalejatele ja korraldusmeeskonnale!


Foto: Kristina Kaiva
Ringmajanduse Foorum ootab ettevõtjatest liikmeid 

20. novembril Bliss Konverentsikeskuses toimunud ringmajanduse teemalisel seminaril tutvustati kõigile huvilistele esmakordselt Ringmajanduse Foorumit. Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooni poolt loodud Foorum on ettevõtetele mõeldud platvorm ringmajanduse alase informatsiooni jagamiseks, kogemuste vahetamiseks ning koostöö võimaluste loomiseks. Foorumi liikmeskond on lisaks Keskkonnaministeeriumile partneriks ringmajanduse edendamisel, sealhulgas ringmajanduse tegevuskava väljatöötamisel. Loe täpsemalt Ringmajanduse Foorumi loomise kohta EKJA kodulehelt.
Toimus ringmajanduse teemaline tekstiilikonverents

12. detsember 2018 toimus Baltika Moelaval inglise keelne konverents "Kasutatud tekstiilid - jäätmed või ressurss?" Üritusel otsiti lahendusi tekstiilijäätmete ringlussevõtuks Baltimaades lähtudes Põhjamaade näidetest ja eeskujust. Konverents oli avaürituseks projektile „Liikudes Põhjamaade-Balti ringse tekstiilisüsteemi poole,” mida rahastab Põhjamaade Ministrite Nõukogu. Projekti Eestipoolseks partneriks on Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus. Kõik esinejate slaidid ja lisainfo ürituse kohta leitav siit.

Wolkat esindaja näitamas toodangut (arvutikotid, kampsunid jne), mis on valmistatud uuesti ringlusesse võetud tekstiilmaterjalidest.


Foto: Mariliis Pajula
Selgunud on Aasta Keskkonnateo ja Aasta Ettevõtte kandidaadid

Kõik huvilised saavad kaasa rääkida Aasta Keskkonnateo ja Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte valimisel. Oma lemmiku poolt saab hääletada vahemikus 13. - 26. detsember Keskkonnatunnustused kodulehel.

Ka EKJA liikmed, Eesti Energia AS ja Kunda Nordic Tsement AS, on see aasta nomineeritud ja seda kategoorias "Keskkonnasõbralik Protsess." Lisainfo kampaania ja teiste kandidaatide kohta Keskkonnaministeeriumi kodulehel.

Huvitavat lugemist

Keskkonnaõiguse novembrikuu uudiskiri

Eesti Kaubandus- ja Tööstukoja detsembrikuu Teataja

Kas Eesti täidab Pariisi kliimakokkulepet?
Liitu EKJA FB grupiga "Keskkonnajuhtimisega seotud arutelud"
Roheline kontor - mis see tegelikult on ja kuidas selleks kvalifitseeruda?
Vaata lisa!
Jaga!
Saada edasi!
Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsioon MTÜ
Erika 14, Tallinn

Kui tahad meiega ühendust võtta, kirjuta:
ekja@ekja.ee

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.